Structura cursului

Cursurile sunt structurate in 7 module, pentru a acoperi cat mai multe informatii necesare unei viitoare mamici. Durata unui modul este de 60 – 90 de minute.

Modulul I – primele două trimestre de sarcină

Modulul II – al trelea trimestru de sarcină, Naşterea naturală

Modulul III – Naşterea naturală şi naşterea medicalizată (mituri şi adevăr)

Modulul IV – Alăptarea – beneficii pentru mamă şi copil

Modulul V – Curs Puericultura – Neonatologie

Modulul VI – Curs Puericultura – Pediatrie

Modulul VII – Psihologia Cuplului (înainte şi după bebe). Somnul bebeluşului

Primele doua module vor cuprinde informatii despre cele trei trimestre de sarcina si travaliu. Aceste module sunt sustinute de o moasa cu experienta, Liliana Balan,  Absolventa a Facultatii de Moase din Iasi.

Modulul despre nastere va fi sustinut de dr. Petronela Vicoveanu sau dr. Marian Craciun, medic specialist Obstetrica – Ginecologie, si vom discuta despre cele doua tipuri de nastere, spontana si prin cezariana, dar si despre mituri legate de nastere.

Modulul despre Alaptare va fi sustinut de Alexandra Hlade, Educator Perinatal.

Modulul despre nou-nascut si ingrijirea acestui va fi sustinut de dr. Adina Frenti, medic specialist Neonatologie, in care vom discuta despre cum arata nou-nascutul, cum il ingrjim si la ce sa ne asteptam in primele zile petrecute alaturi de puiul de om.

Modulul despre ingrijirea sugarului va fi sustinut de dr. Roxana Gireada, medic specialist Pediatru si vom discuta despre ce se intampla in primele sase luni de viata.

Modul despre Psihologia cuplului – inainte si dupa nasterea bebelusului si Somnul Bebelusului va fi  sustinut de Alexandra Hlade, absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei si mamica cu experienta.