Structura cursului

Cursurile sunt structurate în mai multe module, pentru a acoperi cat mai multe informații necesare viitorilor părinți. Durata unui modul este de 60 – 90 de minute.  Sunt mai multe întâlniri, poți alege pentru a participa doar la unele dintre ele sau să alegi un pachet de cursuri adaptat ție, cele mai căutate sunt:

pachetul STANDARD ce conține 8 module (despre SARCINA – 2 module, despre NAȘTERE, PUERICULTURĂ – 2 module, neontatololgie si îngrijirea sugarului, ALĂPTARE, DIVERSIFICARE; Psihologia cuplului înainte și după bebe)

pachetul PUERICULTURĂ ce conține 2 module neonatologie și îngrijirea sugarului

Accesând pachetul STANDARD vei avea acces la 8 întâlniri cu cadre medicale pasionate, ce profesează în spitalul județean și vin ca lectori la Școala Mamei Suceava, dar și de un consultant în alăptare acreditat IBCLC, psiholog și aromaterapeut cu experiență.

  Despre SARCINA – 2 module, întâlnirile sunt moderate de moașa Liliana Balan și vei elimina toate fricile legate de perioada de sarcină, vei afla informații detaliate despre modificările ce apar în corpul mamei, dar și cât de repede de dezvoltă bebelușul în burtică. Moașa noastră dragă a ajutat până acum foarte multe mame la nașterile naturale și multe dintre mamele ce au întâlnit-o la curs spun ca atunci când s-au întâlnit în maternitate a fost ca și când s-au întâlnit cu cea mai bună prietenă a lor.

Despre NAȘTERE  Întâlnire va fi moderată de un medic cu specializarea Obstetrică care îți va răspunde pe îndelete la toate întrebările legate de  nașterea naturală, dar și despre nașterile ce impun cezariana. E important să știi că de multe ori bebelușul alege modul în care vine pe lume și e bine să fii pregătită pentru ambele tipuri de naștere

PUERICULTURĂneonatologie întâlnire moderată de medicul neonatolog dr. Adina Frenți unde vei scăpa de temerile legate de prima băiță, lista cu cele necesare pentru bebeluș, informații despre semnele care indică faptul că pruncul tău are nevoie de consult medical

PUERICULTURĂîngrijirea sugarului întâlnire ce va fi moderată de un medic pediatru ce îți va răspunde la toate întrebările legate de primele șase luni ale celui mic, vei afla răspuns la următoarele întrebări:

  •        De câte ori pe săptămână e recomandat de ultimele studii să faci băița celui mic?
    • Care e momentul potrivit pentru a începe diversificarea?
    • Cum se ia temperatura copilului?
    • Ce temperatură menținem în camera copilului?

 

 

ALĂPTARE – întâlnire moderată de Andreea Luiza Andrieș – consultant în alăptare acreditat IBCLC, ea îți va arăta cum poți scăpa de fricile legate de alăptare, cum ar fi:

Oare voi avea lapte pentru bebe?

Sper ca nu  mă va durea atunci când alăptez

Am voie să mănânc ce vreau pe perioada alăptarii?

Ce fac dacă mă reîntorc la servici dar vreau să continui alăptarea?

Pot rămâne însărcinată dacă alăptez?

DIVERSIFICARE- întâlnire moderată de Alexandra Hlade – educator perinatal, psiholog-  este un altfel de curs, adaptat noilor studii privind diversificare, este un curs în care vei afla răspuns la toate fricile și întrebările legate de diversificare:

Încep diversificare celui mic la 4 sau la 5 sau la 6 luni?

Ce aliment ofer prima dată, legume sau fructe sau poate cereale?

Ce fac dacă bebe se îneacă cu mâncare?

Care e cantitatea optimă de mâncare?

Oare ce alimente sunt permise și care sunt interzise?

 

CURS PRIM AJUTOR  pentru cei mici

Dacă ești părinte teama cea mai mare este cea legată de acidentele copiilor și de frica că nu vei ști cum să le acorzi primul ajutor. Vino alături de dl. dr. Bârsan Ionuț și vei afla cum poți evita pericolele, ce pași trebuie urmați în cazul unui accident, în caz de înec cu mâncare sau arsuri. Toate aceste frici sunt firești și este necesar să știi ce e de făcut în primele momente până când ajunge ajutorul specializat. Acordarea primului ajutor este diferită în cazul copiilor, iar dacă și tu ai în grijă micuți, ar fi bine să participi la această întâlnire.

 

Aromaterapie pentru mami și bebe

Acum 2 ani de zile una dintre mamele de la cursuri m-a întrebat mai multe despre uleiurile esențiale pentru că nu știa dacă poate să le folosească sau nu. Eu le spuneam la cursuri deseori despre uleiul esențial de lavandă și cel de cimbru, dar pentru ca sunt o persoană curioasă și vreau să găsesc răspunsuri la întrebări atunci când dau de un subiect interesant, am ajuns să fac un curs de aromaterapie pentru a putea explica și în mod științific cum acționează uleiurile esențiale, efectele le-am văzut de foarte multe ori pe cei mici ai mei.

La Școala Mamei vei găsi un curs introductiv în care vei găsi răspuns la cele mai frecvente întrebări legate de uleiurile esențiale:

Ce sunt uleiurile esențiale și cum se obțin?

Ce uleiuri putem folosi în timpul sarcinii și după nașterea copilului?

Oare e sigur să le folosim intern?

De ce multe persoane evită să folosească uleiurile esențiale și care sunt măsurile de siguranță

 

Înțărcare – acest modul este unul foarte interesant deoarece acest proces este dificil pentru mamă. Vino alături de Andreea Luiza Andrieș să afli cum poți oferi o înțărcare blândă pentru tine și copilul tău

 

Psihologia cuplului (înainte și după bebe). Somnul bebelușului

O întâlnire la care sunt invitați și tăticii și în care vom afla câteva metode simple ce păstrează armonia în familie astfel încât să simțim copilul ca o binecuvântare, așa cum este de fapt.

Tot acum vom discuta și despre tipologia somnului celui mic și cum putem să îi ajutăm pentru a avea un somn odihnitor

 

STANDARD 400 lei – 8 module
despre SARCINA – 2 module cu moasa Liliana Balan
despre NAȘTERE,
PUERICULTURĂ – 2 module, neontatololgie si îngrijirea sugarului,
ALĂPTARE,
DIVERSIFICARE;
Psihologia cuplului înainte și după bebe

PUERICULTURA  150 lei – 2 module
I. neonatologie
II. pediatrie – ingrijirea sugarului
destinat taticilor care doresc atestatul de puericultura
Nota: la achizitionarea pachetului Standard, taticii beneficiaza de modulul de puericultura gratuit

Module individuale:
Curs PRIM AJUTOR
Picaturi esentiale – introducere in aromaterapie pentru mami si bebe
Intarcare
Diversificare